HR | EN

Aktualen seminar: Označevanje in oglaševanje živil (Ljubljana, 9. novembra 2017)

Ljubljana, 9. november 2017 

Seminar je namenjen vsem, ki si želite poglobljenih praktičnih izkušenj pri pripravi skladnih označb živil. Vodila jo bosta strokovnjaka s številnimi izkušnjami na tem področju. Posvetili se bomo pregledu zakonodaje o označevanju živil, vključno z uporabo prehranskih in zdravstvenih trditev. Obravnavali bomo kako zakonodaja vpliva na označevanje in oglaševanje živil, predstavljeni bodo tudi konkretni primeri in najboljše rešitve iz prakse. 

Preberi več

Na inštitutu organiziramo različna izobraževanja, predvsem namenjena živilski industriji in drugim nosilcem živilske dejavnosti. Že več sto udeležencev je naša izobraževanja ocenilo kot odlična in izjemno uporabna. Izobraževanja organiziramo na najbolj aktualnih področjih našega delovanja, predvsem pa smo specializirani za področje označevanje živil in prehranskih dopolnil ter uporabo prehranskih in zdravstvenih trditev. 

Koordinatorka področja izobraževanj:

Dr. Anita Kušar  ◊  tel. 0590 68 870  ◊  fax. 01 300 79 81  ◊  e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


Arhiv: Konferenca 2015: Dobre in slabe maščobe: Zmanjševanje trans maščob v prehrani

Ljubljana, 25. marec 2015

Vabimo vas na konferenco, na kateri bo obravnavana problematika trans maščob v živilih. Potem ko so raziskave pokazale, da se število popularnih živil z visoko vsebnostjo trans maščob v Sloveniji in na Balkanu povečuje, se bomo posvetili vprašanjem, zakaj so pri nas trendi razpoložljivosti trans maščob obratni kot v zahodnih državah, v katerih živilih se trans maščobe nahajajo in kako se jim je mogoče izogniti ter kakšni so ustrezni ukrepi za zmanjšanje izpostavljenosti populacije tem zdravju škodljivim snovem.

Preberi več

Arhiv: Konferenca 2014: Označevanje živil in prehranskih dopolnil - smo pripravljeni na spremembe?

Ljubljana, 3. junij 2014

Leto 2014 bo zaznamovala doslej najobsežnejša sprememba zakonodaje s področja označevanja živil in prehranskih dopolnil, zaradi katere bodo proizvajalci morali popraviti preko 80% označb. Da boste pri vašem delu lahko kar najbolj učinkoviti in kreativni, vam bomo s pomočjo vodilnih strokovnjakov iz Evrope predstavili vse novosti in zanimivosti na tem področju. Gre za že peto mednarodno konferenco v organizaciji Inštituta za nutricionistiko, na kateri se vsako leto sreča okrog 150 udeležencev iz gospodarstva, državnih in raziskovalnih inštitucij.

Preberi več

Arhiv: Konferenca: Prehranska dopolnila: zagotavljanje kakovosti in zakonodajne spremembe

Ljubljana, 11. november 2013

Na seminarju bo predstavljen pregled področja prehranskih dopolnil, s poudarkom na zakonodajnih spremembah, saj je bil v mesecu avgustu 2013 sprejet nov Pravilnik o prehranskih dopolnilih, ki prinaša nekaj pomembnih sprememb za vse, ki se srečujete s prehranskimi dopolnili. Na seminarju bomo obravnavali še kakšna je kakovost prehranskih dopolnil na našem tržišču, kakšne so možnosti razlikovanja med bolj in manj kakovostnimi izdelki in kako zagotavljati njihovo kakovost. Predstavljen bo tudi povsem nov projekt, ki bo poenostavil prepoznavanje prehranskih dopolnil, pri katerih je uvedeno redno zunanje preverjanje kakovosti.

Preberi več

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije.