HR | EN

Strokovna skupina za označevanje živil in prehranskih dopolnil

Na inštitutu deluje strokovna skupina, ki rešuje probleme podjetij, povezane z označevanjem in sestavo živil. Skupina je sestavljena multidisciplinarno, s čimer zagotavljamo ne le upoštevanje zakonodaje, temveč tudi najnovejša dognanja stroke.


Doc. Dr. Igor Pravst
Dr. Igor Pravst je specializiran za področje uporabe prehranskih in zdravstvenih trditev. Sodeluje pri raziskavah v okviru ved o živilih in prehrani, zlasti pa na področju sestave živil, stabilnosti in biološke vloge hranil. Je član nacionalnega Sveta za varno hrano ter Strokovne skupine za prehranske in zdravstvene trditve ter nova živila pri Ministrstvu za kmetijstvo in okolje. Je avtor številnih znanstvenih prispevkov.

Dr. Anita Kušar
Dr. Anita Kušar je specializirana za živila in prehranska dopolnila, sestavljena iz rastlin in rastlinskih delov. Je tudi odlična poznavalka nove evropske zakonodaje o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom in članica Strokovne skupine za kakovost prehranskih dopolnil, v okviru katere se pripravljajo pripravljena priporočila za zagotavljanje kakovosti prehranskih dopolnil. Udeležena je tako v nacionalnih in evropskih projektih s področja označevanja živil.

Jona Repe
Ga. Jona Repe, univ.dipl.kem, specialistka sanitarne kemije, ki se je z označevanjem vseh vrst živil, vključno s prehranskimi dopolnili, intenzivno ukvarjala preko 20 let na Inštitutu za varovanje zdravja. Njeno delo je vključevalo tako evaluacije deklaracij za potrebe inšpekcijskih služb kot tudi pomoč industriji, uvoznikom in trgovcem. Leta 2011 se je pridružila ekipi Inštituta za nutricionistiko, kjer dela na področju ocenjevanja ustreznosti deklaracij in svetovanja za ustrezno označevanje živil.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije.