Prehrana

Omega-3 maščobne kisline - potencial za izboljšanje učnega uspeha otrok

thumb dhk branjeOmega-3 maščobne kisline so v organizmu pomembne za delovanje srca in ožilja, omogočajo pa tudi normalen razvoj ter delovanje možganov in živčevja. Raziskave so pokazale pomemben vpliv le-teh tudi pri otrocih.

Preberi več

Kaj vpliva na okus otrok

thumb okus_otrokVčasih se zdi, da otroci najraje posegajo prav po živilih, ki najbolj škodujejo njihovemu zdravju. Vendar ni nujno vedno tako - v raziskavi so med seboj so primerjali okus otrok iz različnih držav in prišli do zanimivih zaključkov. Ugotovili so, kaj vse naj bi vplivalo na okus otrok.
 

Preberi več

Zakaj otroci ne marajo sadja

thumb otroci_sadjePrizadevanja staršev, da bi otroci raje pojedli nekaj sadja kot pa kup sladkarij so velika, otroci pa se včasih kar ne dajo prepričati. Poglejmo kateri način se je izkazal kot najbolj učinkovit.

 

Preberi več

Hrana na poti

thumb hrana_na_potiPoletje je čas, ko se večina odpravi na dopust in nemalokrat to pomeni, da bomo kar nekaj časa preživeli na poti. Kaj bomo jedli?

 

Preberi več

Previdno s špinačo pri otrocih

thumb previdno_s_spinaco_pri_otrocih1Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) opozarja o možnih škodljivih učinkih špinače ter zelene solate na zdravje otrok. Špinača in zelena solata lahko vsebujeta visoke količine nitratov, ki lahko privedejo do motenj v oskrbi telesa s kisikom.

Preberi več

Več prispevkov

  1. Prehrana šolskih otrok

O portalu prehrana

prehrana institut

Portal vzdržuje Inštitut za nutricionistiko, neprofitna organizacija, ki se ukvarja predvsem z raziskovanjem živil in hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Poleg raziskovalne dejavnosti med temeljna poslanstva inštituta sodi tudi promocija zdravega prehranjevanja, v sklopu česar deluje tudi ta spletna stran. Več o inštitutu: www.nutris.org 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije.