HR | EN

ISO BV

Inštitut za nutricionistiko se ukvarja z raziskovanjem in izobraževanjem na področju prehrane ter svetovanjem živilski industriji pri razvoju in primernem označevanju živil. Na inštitutu deluje raziskovalna skupina Zdrava prehrana, ki se med drugim ukvarja z raziskovanjem živil in hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje.

 

Inštitut je nosilec javnega raziskovalnega programa s področja prehrane. Poleg s strani države financiranih projektov sodelujemo tudi v več drugih raziskovalnih projektih za gospodarstvo. Ponosni smo, da preko polovice vseh naših prihodkov predstavljajo neproračunski viri.

raziskovalna dejavnost_nutrisPoleg sestave živil in njihovih komponent raziskujemo tudi možnosti za njihovo izboljšanje z vidika podpore zdravja človeka. Zavedamo se tudi pomena raziskav stabilnosti živil, prehranskih navad ljudi in njihove osveščenosti. V povezavi s tem se ukvarjamo tudi z raziskavami potrošnikovega razumevanja označb na živilih. Na inštitutu deluje raziskovalna skupina, ki sodeluje tako v javnih raziskovalnih projektih kot v raziskavah za gospodarstvo. Še posebej smo aktivni na področju raziskovanja funkcionalnih živil.

gumb preberi_vec