Prehrana

Portal prehrana je zanesljiv vir informacij in novic s področja prehrane.

Šparglji z bazilikinim pestom

sparglji bazilikin pesto

 

 

 

 

 

Pojdi na recept

thumb juha_prosena_kasa_kozice_por

 

 

 


SESTAVINE: 

Manjsi por - beli del; Polovica manjše čebule; Polovica srednje velike rdeče paprike; 10 dag odtajanih kozic; Pol kavne skodelice prosene kaše; Rastlinsko olje (žlica), npr. iz koruznih kalčkov, Sol in poper po okusu.

 

PRIPRAVA: juha prosena_kasa_kozice_por

Na rastlinskem olju popražimo drobno sesekljano čebulo in svežo rdečo papriko. Ko postekleni (ne sme porjaveti), dodamo pol skodelice prosene kaše, ki smo jo predhodno temeljito sprali v vsaj 3 vodah. Kašo prazimo na srednje močni temperaturi 2 minuti, nato vse zalijemo z 0,5 - 0,6 l mlačne vode. Solimo in popramo po okusu. Napol pokrito juho kuhamo na šibkem ognju 6-8 min. (ne sme močno vreti). Potem dodamo 5 mm široke rezine pora (beli del) in kozice. Pokrito kuhamo naslenjih 5 min., da je kaša kuhana (pazimo, da se ne razkuha). Postrežemo takoj.

Juha se lepo ujema kot predjed z glavno jedjo, npr. ajdovo kašo z gobami in zeleno solato z bučnim oljem.

 

 

 

 

Recept nam je poslal: Folibert

Iskanje:

Loading

O portalu prehrana

prehrana institut

Portal vzdržuje Inštitut za nutricionistiko, neprofitna organizacija, ki se ukvarja predvsem z raziskovanjem živil in hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Poleg raziskovalne dejavnosti med temeljna poslanstva inštituta sodi tudi promocija zdravega prehranjevanja, v sklopu česar deluje tudi ta spletna stran. Več o inštitutu: www.nutris.org