Razpis Inštituta za nutricionistiko za najbolj inovativna živila

Proizvajalec živila

Izpolnjevalec vloge

Predlagano živilo

Opis predlaganega živila

Hranilna vrednost za 100 g/ml živila

Sestavine

Obrazložitev inovativnosti, cenovne dostopnosti

Vodja razvoja v podjetju (razpoložljiv za dodatne informacije o proizvodu)

Vodja trženja živila (razpoložljiv za usklajevanje medijske komunikacije v primeru izbora)

O razpisu in pogoji sodelovanja:

  • Razpis je pripravljen v okviru nekomercialnega projekta Inštituta za nutricionistiko za spodbujanje inovativnosti pri izdelavi in preoblikovanju živilskih izdelkov. Projekt se v celoti financira iz sredstev inštituta in Ministrstva za zdravje RS. Prijava živil na razpis je brezplačna. Izbrana najbolj inovativna živila bo inštitut predstavil javnosti na lastne stroške, predvidoma v začetku prihodnjega. Prejemnikom priznanj bomo omogočili, da bodo informacijo o prejeti nagradi lahko tudi komunicirali v javnosti (tako na označbah kot predstavitvah živil). V ta namen je pripravljen poseben znak in pravila njegove uporabe. Uporaba znaka bo brezplačna.
  • Na razpis se prijavite z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani inštituta. Po izpolnitvi elektronske prijave boste na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o prijavi, ki ga je potrebno natisniti, podpisati in poslati na naslov Inštitut za nutricionistiko, Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana – najkasneje do 30. novembra letos. Prijavi priložite predlagani izdelek, vključno z označbo.
  • Vsak nosilec živilske dejavnosti lahko na razpis prijavi le tri, po lastnem mnenju najbolj inovativna živila, proizvedena na območju Slovenije in lansirana na slovensko tržišče med 1. 12. v preteklem letu in 30. 11. letos. Za živilo se štejejo vsi izdelki, ki jih zakonodaja obravnava kot živila.
  • Inštitut bo predloge za najbolj inovativna živila zbiral tudi samostojno in na osnovi pobud potrošnikov preko e-naslova info@nutris.org in Facebook strani Zdrava prehrana – Inštitut za nutricionistiko.
  • Izbor najbolj inovativnih živil je v izključni pristojnosti Inštituta za nutricionistiko. Izbor bo opravila Strokovna skupina na inštitutu. Inštitut bo javno objavil seznam nagrajenih živil in strokovno utemeljitev za najbolj inovativna živila. Inštitut ne bo podajal utemeljitev, zakaj določeno živilo ni bilo izbrano na razpisu. Pritožbe na izbor niso mogoče. V ocenjevanje prejetih izdelkov inštitut ne bo vračal.
  • Prijavitelji z oddajo prijavnice soglašajo, da jih inštitut preko e-pošte obvešča o poteku tega projekta in drugih aktivnostih Inštituta za nutricionistiko.

Inštitut za nutricionistiko bo vaše podatke uporabljal za vaše obveščanje v zvezi z razpisom, preko e-pošte. Z oddajo prijavnice soglašate z uporabo podatkov za namene obveščanja. V primeru da boste z nami delili tudi telefonsko številko, dovoljujete tudi, da vas obveščamo preko telefona oz. SMS sporočil. Dovoljenje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite tako, da nam pišete na info@nutris.org. Vaše podatke bomo shranjevali in obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

logo nutris

Nutrition Institute
Tržaška cesta 40
1000 Ljubljana
Slovenia

How to find us

+386 5 9068 870

+386 1 300 79 81

nutris.zdrava.prehrana

BureauVeritas

Other information:

IBAN: SI56 340001012501108
BIC: KSPKSI22XXX
Bank: Sparkasse d.d.
VAT ID: SI50465856
Reg. No.: 3609081000

 

Subscribe to newsletter
(in Slovenian language only)

comodo

+386 5 9068 870

+386 1 300 79 81

 

Follow us

 

Subscribe to newsletter
(in Slovenian language only)

comodo

Nutrition institute is engaged in research and education in the field of nutrition and advising the food industry in the formulation and labeling of foods. In the scope of the institute, research group Healthy Nutrition is established, which performs research on food and nutrition.